Ne dobja el a magot!

Ne dobjuk el a magot!

Egy kis ötlet a felhasználásra.

Tisztítsuk meg folyó víz alatt alaposan a magot. Vegyünk két fogpiszkálót, és szúrjuk bele két oldalról úgy, hogy a sima része felül a gömbölyű része pedig alul legyen.

Ezt követően helyezzük el egy műanyag pohár (pl. egy tejfölös) tetején és töltsük meg langyos vízzel.

A poharat a maggal helyezzük el a spájzban, vagy egy árnyékosabb helyen. 6 hét elteltével lassan megreped a mag, és a tetején már szemmel is látható az apró kis hajtás.

Két hét alatt a gyökér elindul lefelé, a hajtás pedig megindul felfelé.

Ügyeljünk arra, hogy amikor a gyökérzet kezd megerősödni, akkor ne ültessük földbe, mert ezt a hirtelen változást megsínyli, vagy akár tönkre is mehet. Két lehetőségünk van, az egyik, hogy hydrókultúrába ültetjük, vagy pedig a pohárban a vizet hagyjuk elpárologni a gyökérképzés periódusa alatt, és átültetés helyett, kezdjünk földet szórni a pohárba.  Kb. 2 cm földet szórjunk a vízbe, két napra rá ismét, ezt fokozatosan addig, amíg tele nincs a pohár.

Ez az úgy nevezett „Dr. Csabai féle egyedi, a növény átverése” - című fejezet a növény kezdeti életében! Így a növény észre se veszi a változást, fokozatosan van a földhöz szoktatva.

Amikor kiszárad a pohár, földlabdával cserépbe ültessük.

Higgyék el, számtalan növényem végre gyökerezett, senki nem tudta megmondani, hogy átültetéskor miért megy tönkre, és ezzel oda a remény és a sok babusgatásos munkám!

Ekkor törtem az agyam, hogy igen is én túl járok az eszén, és igenis megmarad a kis csemetém!!

 

Üdvözlettel és sok sikert!

Dr. Csabai Zsolt Ph.D.

 

 Ne dobjuk el a magot.docx

 

© Copyright by Dr. Csabai Zsolt Ph.D. – GMR-Group AG, Bereich Pharma, Forschung, Switzerland, 4/2008

Címkék: